söndag 4 januari 2009

Det går framåt.....

...sakta men säkert


Golvet i hall, kök och matrum är nu på plats. Bilden visar inte den svart-grå färgen men det fina mönstret som Kjell lagt det i syns bra på denna bild. Han har efter uppvärmningen med 35 kvadrat köks- och hallgolv nu börjat med väggarna i badrummen. Det blir ljust och fint med vitt kakel istället för alla mörka tätskikt.


Vi kan numera gå upp till övervåningen i vår vita trappa. Konstigt nog var alla handledare i klarlackad furu så de måste bytas eller målas över, det ser helt enkelt helknäppt ut. Gillar annars trappan skarpt, den pryder sitt hörn. Takfönstret är också på plats och släpper in bra med ljus trots att det är litet.


Kylskåpet och en kyllåda från Norcool har levererats liksom de svarta bänkskivorna. Kyllådan är underskåpet till höger om kylen.


Skivan till köksön var utan hål så Kjell & Peter ringde till LGcoll och frågade hur de skulle göra för att inte skada skivan vid håltagningen. Svaret var att skivan måste åter för håltagning annars gäller inte garantin. Detta skall göras efter 13-dagen.



I matrumsdelen av köket står nu kaminen på plats och väntar på sin skorsten. Det är en Jötulkamin med betongfot. Fönsterväggen och väggen bakom kaminen är i stående panel som vår målare Simon har handstrukit för att få en snygg yta. Även fönsterväggen i vardagsrummet har han penselstrukit. Här är skorstenen på kaminen på plats. Det är en Contura på fot.



I tvättstugan och i teknikrummet är det grå klinkergolvet på plats. Tvättmaskin och torktumlare står i hallen i väntan på att alla installationer i teknikrummet blir klara. Detta rum skall fyllas till brädden med ackumulatortank panna, elskåp, golvvärmecentral och lite annat praktiskt.
Gula dörren i tvättstugan.

Ackumulatortanken.

Utomhus har Kjell gjutit garageplattan. Garage hade vi inte tänkt oss från början utan en carport så småningom, men så behövde vi ett pelletsförråd direkt så nu blir det garage direkt. En perfekt scen för lite spex tycker killarna.

Snö i Småland.

Till veckan skall garaget resas, tapeterna komma och badrummen kaklas klart. 3 veckor kvar till slutbesiktning!/C

Inga kommentarer: